Bali guide?

HEI BLOGGEN!!!!

Har noen av dere tenkt dere til Bali til våren eller senere for skole? Tenkte jeg kunne ta det innlegget som skal handle litt om hvordan det er her nå!
Men dere må gjerne spørre masse hvis det er noe dere lurer på som jeg ikke skriver her nå.

Skolen
Jeg går media og journalistikk her nede. Valgte det ettersom jeg allerede har gått 3 år med det samme på vgs, så ville egentlig bare fortsette med det, men vet at det er for vanskelig å komme inn på i Norge, og jeg ville reise, så here I am!
Uansett.
- Skoledagene mine varierer litt nå i starten, men alltid fra 10:15- ca 14:00.
- Etterhvert varer skoledagene lenger, ettersom vi skal ut for å gjøre intervjuer osv, så da er det ca fra 10-18.
- Forelesningene er helt ok. Går gjennom basic stuff med journalistikk, er ikke vanskelig, og foreleseren er kjempe grei!
- I motsetning til andre fag så har vi hjemmeoppgaver. Det består i 'mappe1/2/3' osv. Det er reportasje, fotoreportasje, foto&reportasje osv. Ikke vanskelig, men det gjelder å bruke kveldene på å skrive, ikke feste og sånt.
- Medier og journalistikk har hjemmeeksamen! De andre fagene har stort sett teoribajs. Vi har bare én teorieksamen, som visstnok ikke skal være vanskelig.

Image and video hosting by TinyPic

Uteliv
- Alkohol er veldig billig. Veldig billig
- Rusbrusen (mixmax, 4.8) koster rundt 14.000 rp som tilsvarer ca 10 norske kroner, er ekstremt søt, man kan bli ekstremt dårlig av den....
- Det koster ingenting for å komme inn på nattklubbene i Kuta. De mest populære heter Eikon og Sky Garden. Eikon er best, for den er ikke så sykt stor. Sky Garden har 5 etasjer med party. Sick
- Du skal ikke stole på bartenderne, de vil mer enn gjerne dope deg ned, pass på!
- Ikke ta imot noe du ikke vet hva er av noen som står langs veien. Det kan være dop, og hvis du blir tatt i å ha det i lomma eller whatever, så kan du få fengsel i 20 år. De er ekstremt strenge på narkotika. 

Image and video hosting by TinyPic

Kultur
- Balineserne tror som regel på karma, så de fleste er veldig imøtekommende og greie. Men ikke la deg lure av 'snille' balinesere som gjerne vil kjøre deg hjem en sen fredags kveld.
- Ikke få bakoversveis på hvordan de behandler dyrene sine. Du vil se høner, katter, hunder og annet liggende og sulte i veien uten at eierne bryr seg særlig om det.
- Ikke stå med hendene i siden eller med armene i kors. Det signaliserer at du er uhøflig og uoppdragen, de vil da bli fornærmet. lol
- Det er vanlig at mennene har flere koner og.. yes you know the rest
- Det er røkelser OVERALT. Enkelte reagerer på luktene fra de og blir dårlige. Det er ofringer for gudene visst.

Mat og resturanter
- De beste stedene å spise middag på: (foreløpig)
PepeNero: en superromantisk italiensk resturant som ligger i bunnen av en slags ås. De har fantastisk personell, rask levering av maten og verdens beste pizza. Hvis du skal ta med/få besøk av kjæresten, er dere nødt til å dra dit. Prisene er ikke vonde i det hele tatt. Ca 25 kr for en stor pizza.
HardRock Café: verdens feteste HardRock ligger rett utenfor Kuta sentrum og har enorme lokaler med stoor scene og alt. Du finner alt fra Madonnas jakke til Elvis' gullplater på veggen. Maten er awesome, men ganske dyr i forhold til andre spisesteder. Ca 150 norske kr for en burgertallerken.
- Pass opp for dårlig stekt mat! Stor fare for Balibelly om du spiser feks en kylling som er for dårlig stekt.
- Ikke drikk/spis vannmelon, hjemmebrent sprit, redbull eller frukt uten å vaske det først.

Image and video hosting by TinyPic
HEHE tenkte dere ville se eksempel på balinesisk fiskemat.

- Ta med norsk mat. Du kommer til å dø av enten sult eller stor trøstespising på billig chips. Ta med!!! du har sannsynligvis ikke venner som er gode nok til å sende deg noe.
- Forbered deg på generelt dårlig mat. Jeg spiser så og si bare brødskive fra i dag.
- Igjen; ta med norsk mat. Knekkebrød!! Finnes ikke pålegg her nede nesten.
.....hallo? send meg, vær så snill

Ellers så er alle elevene en kjempe stor gjeng, men samtidig utrolig spredt. Alle er liksom i.. skikkelig gjenger, men når det er fester så er alle.. overalt.

Eh, ja det var det jeg kom på nå.

6 kommentarer

Dagens Outfit Norge

07.09.2010 kl.19:03

får dere "hushjelp" i villaen dere har leid? vi leide en villa som het villa bebek og da hadde vi verdens SØTESTE dame som lagde både frokost med egg og bacon hver dag + masse digg frukt og DE middagene... fy faen... det var chill kan jeg si...

Kristin

07.09.2010 kl.21:51

Har tenkt meg til Bali neste høst:) gleder meg utrolig mye! Har følgt med bloggen din lenge, men spennede å lese hvordan ting er der. Håper du har det fint!:)

Marte

08.09.2010 kl.14:39

Utrolig bra skrevet, skal ditt neste år:D

Karoline

11.09.2010 kl.12:11

Jeg går på media første året nå,og må si dette høres utrolig spennende og opplevelsesrikt ut. Du hadde ikke hatt veldig lyst til å skrive litt om kostnader osv,sånn for skole og sånn? :) Håper du har det fint!

Emilie Flatner

14.09.2010 kl.06:27

Dagens Outfit; Vi har vaskehjelp og sånt, men ikke kokke :) maten lager vi sjæææl

Kristin; Skal du? Da må du bli kjent med mange med en gang på facepagen eller noe og skaffe villa med EN gang! de blir tatt leeenge i forveien, og du vil IKKE bo på sari...

Marte; kult! tips til deg og; skaff villa

Karoline; Jo, det kan jeg gjøre! takk for det, ha en fin høst:D

Mona

16.09.2010 kl.08:59

Synd å lese at du syns maten er crapy der nede. Jeg har vært på Bali 6 ganger og sitter igjen med et helt annet inntrykk. Du har kanskje ikke prøvd de samme stedene som meg :) hehe... Jeg sitter hjemme i Norge og savner maten liksom! hehe...

Seminyak har mye bra spisesteder, både dyre og billige. Her får du noen tips så får du se om du velger å prøve det ut?!

Zanzibar: Ligger på double six beach (nydelig carbonara, avocado salat og pizza)

Seaside: Ligger også på double six beach (her har de god mexicansk mat)

Ultimo: Ligger i Oberoi street, rett ved Gostudy studentene sitt hotell. (ananda) Her har de nyyyyydelig mat.

Rumours: Ligger også i Oberoi street. Her har de mye av det samme som på ultimo, men anbefaller biffen og blueberry daquirien!!! Digg!

Pizza Club: Ligger i Oberoi street den og, her har de digg pizza!!!

Også ligger det en italiensk restaurant på Kuta Square som har god mat!

Dessuten har KuDeTa den beste frokosten du kan tenke deg. Litt dyr, men GOD! Fruktsalaten er yummi!

Det var de restaurantene jeg kom på i farten. Men må si jeg har spist mye god mat på Bali så ikke gi opp! Dessuten bør du komme deg til Bali Deli og kjøpe grovt brød og ordentlig pålegg. Da blir ikke livet så fælt! :)

Skriv en ny kommentar

hits