Putu

Eksamensoppgaven min gikk ut på å sette meg inn i temaet religion. Hinduisme må være den mest interessante religionen jeg har lest om. Putu, mannen jeg brukte som hovedperson i reportasjen min jobber på favorittrestauranten min Un's, og er et fantastisk menneske. Jeg skal ikke dele livshistorien hans som han fortalte meg, men jeg vil vise dere noen bilder. Han bor litt utenfor Kuta med sin kone, og var så snill og lot meg slippe inn i hjemmet sitt.

Jeg fikk også bli med til det lokale stedet han og kompisene brukte fritiden sin. Fikk virkelig kjenne på hvordan det er å være utlending. Jeg følte meg utrolig utilpass, fremmed og dum. Pratet masse med de lokale (de som kunne engelsk), og fikk en innsikt på hvordan forholdene der nede er i hverdagen. Det er rart å se for seg noen leve på under 100 norske kr i måneden, slik flere av dem gjorde.
Tenkte å sende han en liten pakke fra Norge med bilder av snø og en sjokoladeplate eller to.
Til dere som skal til Bali; bruk tid på å bli kjent med en balineser eller to. De er et fantastisk folkeslag som holder gjestfrihet og karma høyt. Gode mennesker. Kommer til å savne dem, smålig lei av overfladiske, sære og sure norske mennesker allerede.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits