Dag 06 Om det hadde vært min siste dag

Tenk å få den beskjeden som forteller deg at du har én dag igjen å leve. At det kommer til å slå til en naturkatastrofe så stor at alt går under, at du har en grusom sykdom oppdaget såpass sent at du vet ikke om en time fra eller til vil være din siste. Hva ville du da gjort?Regine Stokke fikk beskjeden om at hun ikke hadde lenge igjen for ca to år siden. Hun skrev om kampen mot kreften og levde så godt hun kunne til den siste dagen, der flere tusen leste om henne. Dagen søsteren hennes skrev at hun var gått bort satt blant annet jeg med tårer i øynene. Tenk at ei jente kan påvirke så mange slik hun gjorde. Boken hennes leste jeg 3 ganger og jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste som kunne fylt opp et badekar med tårer etter hennes historie. Boken hennes fikk meg til å tenke på hvor kort livet kan være. Hun var jo frisk! Det kan skje hvem som helst av oss, og vi må sette pris på hver dag som det er den siste, selv om det kan være vanskelig til tider. Du kan dø av en bilulykke i kveld, terrorangrep på kjøpesenteret i morgen, drap neste uke. Man vet aldri. Så hvordan skulle du brukt din siste dag om du visste du aldri ville se solen stå opp igjen?Jeg ville først og fremst samlet alle nære og kjære til en stor middag med min favorittmat. Jeg ville spist til magen gjorde vondt. Jeg ville fortalt hver og en hva de betyr for meg, og mimret om alt som har gitt meg gleder i løpet av livet. Gråting? Ja det hadde kommet tårer. Men når slusene først åpnes er det vanskelig å lukke de igjen, så jeg ville prøvd å unngå saltvannet på kinnene.
Deretter ville jeg vært med bare Jonas og nærmeste familie. Vi skulle sittet i sofaen og pratet om alt fint vi har hatt sammen. Jeg ville klemt søsknene mine og skrevet et lite testamente der jeg skulle gitt bort hver eneste ting omhyggelig sortert dit jeg vil de skal ende opp. Jeg ville gitt dem håp og bedt alle bære hvite klær i begravelsen min. Sort er en så trist farge. Hvitt er så pent, hvitt er sorgens farge i Kina.
Jeg ville sett på bilder fra livet mitt og laget en scrapbook med de beste øyeblikkene.Tenk på hvor kort livet er. De fleste får ikke vite når de har deres siste dag, derfor er det viktig å ha ihvertfall ett høydepunkt hver dag. Jeg passet lillesøster i dag, og jeg ser hun vokser til å bli mer og mer lik meg selv. Det er så rart. Høydepunktene i dag er familie, mat og tid for meg selv. Jeg liker faktisk godt å være alene, men jeg kan gjerne være alene med Jonas også. Han er en guttete versjon av meg. På en måte. Du måtte vært med på min siste dag.

Hva skulle du gjort din siste dag?

3 kommentarer

ingrid

10.01.2011 kl.16:29

åååå, du skriver jo helt fantastisk!!

Emilie Flatner

10.01.2011 kl.17:29

ingrid: takk:D

Renate

11.01.2011 kl.13:12

Åh, du skriver så vakkert! Fikk en god dose inspirasjon her, for å si det mildt!

Skriv en ny kommentar

hits