StøttekontaktGod ettermiddag! I dag har jeg passet lillesøster, startet på Panserhjerte igjen, søkt på en finfin jobb og nå skal jeg straks komme meg på trening. Gruer meg! Føler meg som en hvalross i lateksdrakt. Seriøst.
I tillegg til å ha søkt på en del stillinger skal jeg på kurs for støttekontakter neste uke! Ei venninne av meg er allerede støttekontakt for en søt dame, og jeg føler det også kan være noe for meg.
Har noen av dere erfaringer som støttekontakt eller lignende? Fortell! Jeg er spent!

9 kommentarer

Ingrid

10.01.2011 kl.19:03

Jeg har vært støttekontakt for ei multifunksjonshemmet jente, og en gutt med autisme ++, kjempespennende og nyttig, veldig fin jobb synes jeg :) Lykke til!

CAROLINE MARIA

10.01.2011 kl.19:48

ah, jeg elsker bloggen din! tror det er første gang jeg er innom, en jeg ble helt hekta når jeg leste meg nedover bloggen. Skjønner at du akkurat har kommet hjem fra Bali og det må være utrolig herlig! :D

Bloggen din har blitt lagret som favoritt nå :) gleder meg til å følge deg videre!

du er forresten flink til å ta bilder :)

Emilie Flatner

10.01.2011 kl.20:00

Ingrid: Herlig å få flere meninger på det, takk!:)

CAROLINE MARIA

10.01.2011 kl.20:14

// aw, takk :) jeg har bare gjort innleggene litt større i bredden :)

Therese Pettersen

10.01.2011 kl.20:25

Ja! Jeg har vært både støttekontakt og avlaster :) Er for en dame i 40-årene med to barn :) Når jeg er støttekontakt er jeg med henne og handler, er med på kino, cafè eller hjelper henne og vaske. Generelt bare ting hun trenger hjelp med så hun får en litt lettere hverdag :) Når jeg er avlaster passer jeg ungene hennes, tar de med på kino, er barnevakt og generelt bare leker med de og passer de slik at moren skal få et avbrekk! Super jobb spør du meg! Føles også kjempebra og hjelpe noen :) Lykke til!

Mari

10.01.2011 kl.21:08

Jeg jobber som støttekontakt, har gjort det helt siden jeg ble atten (er 19 nå) er støttekontakt for en jente som er like gammel som meg :) Vi lager middag, går på cafe, handler og går turer. Får så mye glede av å ha en sånn jobb! Føler jeg gjør noe meningsfylt og jeg vet noen setter så stor pris på det jeg gjør :-) Anbefaler det på det sterkeste!!!

Nora

12.01.2011 kl.18:06

broren til venninna mi er støttekontakt for en kid som hater han og kaster ting på han, men han liker det forde!!! Jeg har lyst til å gjøre noe sånt sjæl, høres kult ut i grunn

Ida

13.01.2011 kl.17:43

Jeg begynte å jobbe som støttekontakt i sommer (2010), men det var for en jente på 6 år, og ikke en voksen. Jeg vil heller anbefale å jobbe med barn, enn med voksne.. barn er mye mer kreative, og du kan lære mye med å jobbe med de. Jeg liker jobben fordi jeg tjener ganske godt (til å være 16/17 år), omtrent 2700 i måneden + jeg gjør det for en god sak. Vi gjør ting sammen som også jeg synes er gøy, som f.eks. dra på kino, kjøpe is i byen, svømmehallen, tegne og andre ting. Jeg jobber to ganger i uken med 2 og en halv time hver gang, til sammen 5 timer i uken :) ganske passelig, siden jeg også går på skole.

Vil anbefale deg å jobbe som støttekontakt, men kanskje advare deg at (visst du jobber med barn) det ikke er barnet som er jobben, det er de som har ansvaret for barnet (foreldrene). Det er en grunn til at foreldrene trenger støttekontakt, og avogtil kan det gå utover deg, om det oppstår en misforståelse. En venninde av meg jobbet som støttekontakt for en kvinne i 20 årene, og de dro på svømmehallen en gang, der fikk de en del problem, fordi kvinen ikke ville komme opp fra bassenge. Det er den eneste "vonde" opplevelsen jeg har hørt om ang. støttekontakt :) haha!

Emilie Flatner

13.01.2011 kl.19:02

Ida: Takk for godt og utfyllende svar!:D Det var faktisk til god hjelp. Men om jeg starter som støttekontakt, så er det ikke barn jeg blir det for ettersom etterspørselen er på voksne. Men det er like greit tror jeg ettersom jeg er allerede vandt med barn i og med at jeg har fire søsken. Så det blir spennende å være støttekontakt for en voksen person!:) Gleder meg. Takk for svar!

Skriv en ny kommentar

hits