Dag 09 Min tro eller livsfilosofi

Jeg er overtroisk. Jeg tror på fenomenet gjenferd, men jeg har egne teorier om hvordan de såkalte spøkelsene kommer til syne for oss. Jeg tenker vanvittig mye og overanalyserer absolutt alt.Jeg tror ikke på religion. For ikke å bli sittende i kveld, vil jeg dra frem kristendommen som religion. Vitenskapen forteller oss at vi stammer fra apene, kristendommen forteller oss at Gud skapte Adam og Eva som de første menneskene til å vandre jorden. Jeg respekterer fullt ut at mange mennesker lever i troen på Gud, men jeg misliker mange av meningene som strekker seg tilbake i bibelen. Jeg syns blant annet det er forferdelig at kristendommen (og mange andre religioner) mener at homofili er en sykdom eller en feil.
Religion skaper utrolig mange konflikter rundt om i verden, så jeg holder meg temmelig nøytral.

Jeg tror på reinkarnasjon. Hinduismen mener jeg står for mye flott. Karma står sentralt, og jeg tror at hva du gjør i løpet av livet vil komme tilbake til deg på en eller annen måte.Men som sagt så er jeg ganske nøytral. Jeg kunne vært medlem av flere religioner om det var slik. Hver og en står for noe jeg er enig i, hver og en står for mye jeg er ufattelig uenig i. Religion skaper ikke bare konflikter, religion hjelper også mennesker rundt om i verden i form av håp. Håp for et bedre liv, håp for en Gud som hjelper deg når du har det vanskelig, håp for menneskene.
Men jeg er nøytral, og har en enorm livsfilosofi som ville brukt opp bloggen for ord.

4 kommentarer

Mari

19.01.2011 kl.22:43

fint skrevet! er ganske lik selv. til tider kan religion være det værste i verden, men samtidig det beste for noen..

Dog setter jeg buddhismen sterkere enn hinduismen. De er ganske like, men i hinduismen finnes det grusomme kastesystemet som stempler mennesker i panna for evig tid.

Sara

19.01.2011 kl.23:44

Jeg er kristen. Og jeg syntes det er helt syykt deilig å ha den tryggheten det gir. Men så er jeg en oppdatert kristen også, som vet at homofile er normale mennesker, og alkohol kan inntaes uten å ende opp med hode i dass. Så sånn er det.

Enja

20.01.2011 kl.08:21

Selv syns jeg det kastesystemet til hinduismen er helt forferdelig. Men reinkarnasjon er en fin ting.

Vilde

27.01.2011 kl.21:57

Kunne du ikke skrevet litt om synspunktet ditt på gjenferd osv? Utrolig spennende! :D

Skriv en ny kommentar

hits